Geel Baltisch barnsteen

0
Gele stukken Baltisch barnsteen (amber) te koop, getrommelde barnstenen. Mooi van kleur. Ook wel butterscotch of egg yolk genoemd
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Geel barnsteen is enorm populair in Azië en daardoor slecht te verkrijgen. Gelukkig hebben we de hand op een aantal mooie stukken weten te leggen!

Egg Yolk barnsteen

De gele variant van barnsteen wordt in het Engels ook wel 'Egg Yolk' barnsteen genoemd. 'Egg Yolk' is in het Nederlands 'eigeel'. De kleur van het eigeel komt overeen met deze barnstenen. In het Nederlands wordt ook de benaming: 'geel gewolkte barnsteen' gebruikt

Fossiel hars

Baltisch barnsteen, ook wel amber genoemd, is gefossiliseerd hars van naaldbomen uit Scandinavisch gebied van ongeveer 44 miljoen jaar oud. In die tijd heerste er een relatief mild klimaat en strekte het naaldbos zich uit tot ver in het Scandinavische gebied met bomen tot wel 40 meter hoog. Door hars ingesloten insecten zijn uitzonderlijk goed bewaard gebleven en hebben de wetenschap al veel geleerd over de evolutie tussen deze fossiele exemplaren en onze huidige insecten.

Jurassic Park

Alles bij elkaar mooi tot de verbeelding sprekend stukje geschiedenis van de aarde dat Steven Spielberg inspireerde bij het maken van de film Jurassic Park.

Werking barnsteen

Barnsteen werkt als een helende steen die negatieve energie weghaalt uit het lichaam. Het dragen van barnsteen sieraden stimuleert een goed humeur en neerslachtige gevoelens verminderen of verdwijnen met het dragen van barnsteen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »