Ammonieten met schelp structuur

0
Deze prachtige ammonieten soort is gevonden in Madagaskar. De kamers zijn met kleurrijk calciet gevuld en de schelpstructuur is nog prachtig zichtbaar.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Mooi gekleurde ammonieten uit Madagaskar met zichtbare schelpstructuur.

Gepolijste calciet ammoniet

Deze prachtige ammonieten soort behoort tot de Douvilleiceras Mammillatum en is gevonden in Madagaskar. De ammonieten zijn zorgvuldig gepolijst om de mooi gekleurde calciet weer te geven die de kamers van de ammoniet gevuld hebben. Ook zijn de hechtpatronen nog goed zichtbaar die kracht gaven aan de structuur van de schelp.

Over ammonieten

Ammonieten waren een groep in de zee levende weekdieren waar ook de huidige inktvis tot behoord. Tegenwoordig hebben deze dieren hun schelp binnenin maar de Ammonieten hadden hun schelp nog buiten het lichaam, net als slakken. Deze exemplaren zijn ongeveer 112 miljoen jaar oud!

Originele schelpstructuur

Bijzonder aan deze ammonieten is dat de originele schelpstructuur nog zichtbaar is. Niet alleen de hechtpatronen maar ook de vorm van de schelp is bewaard gebleven. De meeste ammoniet soorten hadden een gladde schelp. Maar deze soort kenmerkte zich door de grillige vorm van de schelp. Het is dan ook een aanwinst voor iedere fossielen verzamelaar.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »