Goud gekleurde ammoniet

1
Deze ammonieten zijn gevonden in Duitsland in het plaatsje Buttenheim De mooie gouden glans van deze ammonieten wordt veroorzaakt door het mineraal pyriet
Lees meer
Sorteren op:
€19,95
Op voorraad

Prachtige goud/gele pyriet ammonieten uit Buttenheim Duitsland

Gepyritiseerde ammonieten

Deze ammonieten zijn gevonden in Duitsland in het plaatsje Buttenheim vlakbij Bamberg. De mooie gouden glans van deze ammonieten valt direct op. Deze kleur wordt veroorzaakt door het ijzererts pyriet. Tijdens de fossilisatie van de ammoniet is deze niet versteend maar ‘gepyritiseerd’.

Europese ammoniet

Deze ammonieten behoorden tot de Pleuroceras Spinatum familie die tussen de 190 en 183 miljoen jaar geleden leefde. Deze soort leefde voornamelijk in het gebiedt waar Europa zich nu bevindt. Ammonieten waren een groep in de zee levende weekdieren waar ook de huidige inktvis tot behoord. Tegenwoordig hebben deze dieren hun schelp binnenin maar de Ammonieten hadden hun schelp nog buiten het lichaam, net als slakken.

Kamers van de ammoniet

Het huis van de ammoniet bestaat uit allemaal kamers. Steeds als de harde behuizing te klein werd voor het dier werd er een nieuwe grotere kamer bijgebouwd. Het dier woonde dan ook altijd in de laatst bijgebouwde kamer. De lege kamers konden gevuld worden met water of gas om zo tussen de oppervlakte en de bodem van de oceaan te reizen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »