Boven krijt, 112-90 miljoen jaar

1
Mooie fossiele tanden van de Deltadromeus die 112 tot 90 miljoen jaar geleden leefde. Deze snelle carnivoor leefde tegelijk met de Spinosaurus.
Lees meer
Sorteer op:
Sale
€39,95 €31,96
Op voorraad

De Deltadromeus was een dinosaurus die in de late krijt periode leefde ongeveer 112 tot 90 miljoen jaar gelden.

Snelle Delta renner

De Deltadromeus leefde in het huidige Afrika en kon ongeveer 8 meter groot worden. Deltadromeus staat voor ‘Delta renner’, de dinosaurus was met zijn lange poten supersnel. Dit hielp zeer zeker bij het vangen van zijn prooien. De Deltadromeus is dan ook een carnivoor.

Tijd van de grote jagers

De Deltadromeus behoord tot de Therapoda, een belangrijke groep van vleesetende dinosauriërs op twee poten. Met zijn 8 meter was hij gemiddeld van lengte en hielp zijn snelheid ongetwijfeld bij het ontlopen van de enorme Spinosaurus en Carcharodontosaurus waarmee hij het Afrikaanse continent deelde.

Vindplaats

Deze tanden zijn gevonden in de Kem Kem formatie op de grens van Marokko en Algerije. Deze formatie is een geologische afzetting die stamt uit de krijt periode en een schat aan informatie en fossielen herbergt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »