Apofylliet uit Poona India

2
Apophylliet (of apofylliet) is een waterhoudend mineraal dat prachtige kristallen vormt. De mooiste exemplaren worden in Poona India gevonden.
Lees meer
Sorteren op:

Naamgeving van het mineraal

De naam apophylliet, komt van de Griekse woorden ‘apo’ (weg van) en 'phylos' (blad) verwijzend naar de neiging om bij verhitting als een blad te exfoliëren (in laagjes op te delen). Apophylliet komt in verschillende kleuren voor maar is het bekendst om zijn heldere kleurloze kristallen en groene kristal clusters.

Geliefde verzamel steen

Apophylliet wordt vaak in combinatie met stilbiet gevonden, samen kunnen deze mineralen prachtige clusters vormen die zeer geliefd zijn bij verzamelaars. Vanwege het hoge watergehalte kan apophylliet ook water geleiden, een niet veel voorkomende eigenschap bij kristallen. Hoewel apophylliet op meerdere plaatsen ter wereld wordt gevonden komen de mooiste exemplaren uit Poona in India.

Werking van apophylliet

Dit mineraal helpt de intuïtie te verbeteren, het verscherpt de zintuigen en maakt gevoeliger voor de gebeurtenissen om je heen. De apophylliet energieën kunnen je leren om te vertrouwen op het eigen gevoel.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »