Blauwe knuffelsteen uit Argentinië

0
Mooi gepolijste blauwe onyx uit Argentinië. De populaire siersteen met een lange geschiedenis.
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

variëteit van kwarts

Onyx is een variëteit van kwarts, een variant van chalcedoon en verwant aan agaat. Dat klinkt wat ingewikkeld, maar het komt er op neer dat Onyx altijd uit 2 kleuren bestaat in parallelle lagen. 1 laag is altijd wit of zwart en de andere laag kan vrijwel elke kleur aan nemen. We spreken dan van een tweekleurige kwarts variant. Agaat is een vierkleurige kwartsvariant.

Geschiedenis

Onyx heeft een lange geschiedenis als siersteen. Al sinds het begin van de jaartelling werd onyx door de Romeinen gebruikt in ringen en amuletten. Ook het oude testament maakt melding van ‘shoham’ stenen die voor onyx staan. Ook nu is Onyx een populaire siersteen. Deze onyxen komen uit Argentinië en hebben een mooi blauwe kleur met witte banden.

Werking blauwe onyx.

Blauwe onyx verhoogd het levensgeluk en versterkt uw vastberadenheid om slechte gewoontes te veranderen. De steen kan helpen bij het verminderen van stress klachten en weer controle te krijgen. Het zorgt voor evenwicht zodat uitdagingen overwonnen kunnen worden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »