Amethist en citrien in één steen

0
Ametrien is een kwarts waarbij de paarse amethist en gele citrien gecombineerd voorkomen.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Ametrien en Bolivianiet

Ametrien is een kwarts waarbij de paarse amethist en gele citrien gecombineerd voorkomen. Dit wordt veroorzaakte door blootstelling aan verschillende temperaturen gedurende de groei van de kwarts.De mooiste Ametrien wordt in Bolivia gevonden. In eerste instantie heette Ametrien dan ook Bolivianiet. Omdat het om twee reeds bestaande mineralen gaat wordt de steen doorgaans Ametrien genoemd.

Ametrien als edelsteen

Ametrien wordt al eeuwen als edelsteen gebruikt in juwelen. Toch is het in de moderne tijd pas sinds 1980 op de markt. Toen kwamen de eerste stukken uit de Boliviaanse Anahi mijn op de wereldmarkt beschikbaar. Het duurde niet lang of ametrien groeide uit tot 1 van de meest geliefde edelstenen. Dit was uiteraard te danken aan de bijzondere kleurencombinatie. 

Werking van Ametrien

Van Ametrien wordt aangenomen dat het de werking van citrien en amethist combineert. Daarnaast heeft het ook zijn eigen unieke werking en helpt de steen ontspannen en neemt het zowel naïviteit en vooroordelen weg. De steen helpt om met een heldere en onbevangen blik de Wereld in te kijken. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »