Cinnabar in kwarts

0
Rode Cinnabar in witte kwarts of cinnabariet. Deze steen staat ook bekend als koopmanssteen of drakenbloed.
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Felrood mineraal

Cinnabar is een prachtig rood mineraal dat bestaat uit kwik sulfide. Vanwege de felrode kleur wordt cinnabariet al eeuwenlang gebruikt als kleurstof. Zowel de romeinen als de oude Chinsen maakte hier gebruik van. Cinnabar is tevens de belangrijkste erts voor het winnen van kwik. Let dan ook op met dit mineraal, maak er geen elixers van en was altijd uw handen na aanraking.

Ontstaan van cinnabar

Cinnaber is een mineraal dat neerslaat uit opstijgende dampen wanneer deze zich een weg banen door gefragmenteerde rotsen. Het vormt zich op relatief ondiepe plaatsen met recente vulkanische activiteit, bij een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Drakenbloed en Koopmanssteen

Cinnabariet staat bekend als de koopmanssteen. De steen zou rijkdom vergaren voor degene die deze zicht bij zijn fortuin bewaard. Door de rode kleur en het feit dat de steen voortkomt uit vuur en vulkanische activiteit staat cinnabar bekend als drakenbloed. Deze komen mooi tot zijn recht als rode ‘druppels’ in de witte kwarts.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »