Dinosaurusbot knuffelsteen van agaat

0
Bijzondere gefossiliseerde knuffelstenen van dinosaurusbotten. De botstructuur is door dit proces vervangen door agaat maar nog mooi zichtbaar.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Dinobotten uit de jura

Deze bijzondere stenen zijn gefossiliseerde botten van dinosaurussen uit het juratijdperk. De botten zijn door permineralisatie opgevuld met agaat. In veel gevallen is de originele botstructuur nog mooi zichtbaar.

Colorado plateau

Het Colorado plateau in Utah USA is de vindplaats van deze bijzondere fossielen. Hier zijn stroken met gebroken botfragmenten van 156 tot 146 miljoen jaar oud gevonden. Uit de fragmenten is vaak niet meer vast te stellen om welke dinosaurus het gaat. Maar bekende inwoners van die tijd waren de: allosaurus, apatosaurus, brachiosaurus, diplodocus, stegosaurus en de tyrannosaurus.

Agaat

Onderzoekers gaan er van uit dat de dinosaurusbotten in eerste instantie werden opgevuld met calciet en zo bewaard bleven. 35 miljoen jaar geleden, bij de vorming van een aantal gebergtes in de regio, werd warm silica rijk water omhoog gepompt door de lagen met botten. Dit zorgde ervoor dat de calciet oploste en vervangen werd door agaat. Dit proces vond ruim 100 miljoen jaar na de dood van de dinosaurussen plaats.

Werking van dinosaurusbotten

Dinosaurusbotten helpen bij het begrijpen van de veranderingen op aarde en de rol van de evolutie. Het stimuleert je avontuurlijke natuur en de ontdekking hiervan, zowel op fysiek als spiritueel vlak.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »