Kambaba jaspis of eldariet

8
Eldariet, kambaba jaspis of krokodillen jaspis is een groen met zwarte steen die in Madagaskar wordt gevonden. Het heeft sterke binding met de natuur.
Lees meer
Sorteren op:

Jaspis of Eldariet?

Kambaba jaspis is onder diverse namen bekend zoals eldariet of krokodillen jaspis en wordt enkel in Madagaskar gevonden. De benaming kambaba jaspis is al lang in gebruik, maar blijkt na onderzoek onjuist. Het gesteente is helemaal geen jaspis maar een kwarts met aegerien en bolletjes van veldspaat. Een samenstelling die ook in Mexico voorkomt, maar dan in omgekeerde kleuren. Deze steen is dan weer bekend onder de benaming nevel steen (nebula stone).

Of toch een fossiel?

Er wordt ook wel eens beweerd dat Kambaba jaspis een stromatoliet is en dus bestaat uit fossiele algen. Echter hebben onderzoeken uitgewezen dat het echt om een vulkanisch gesteente (ryoliet) gaat en niet om een fossiel.

Werking van Kambaba jaspis of eldariet

Kambaba jaspis helpt om het ritme van de natuur terug te vinden. Het brengt kamlerende energie met zich mee en is een aardende steen. Het stabiliseert de processen in je lichaam op zowel fysiek als emotioneel vlak en brengt comfort, bescherming en rust. Gebruik de steen ook voor een beter focus.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »