Hyperstheen knuffelstenen

7
Hyperstheen is een mineraal dat zowel op Aarde als in meteorieten voorkomt. Het heeft een prachtige glans die niet op de foto vast te leggen is en het beste zelf ervaren kan worden.
Lees meer
Sorteren op:

Komt voor op Aarde en in meteorieten

Hyperstheen behoort tot de orthopyroxenen, een materiaal dat ook regelmatig in meteorieten wordt aangetroffen. Samen met bronziet behoort hyperstheen tot de pyroxenen familie.  De naam is afgeleid van de twee Griekse woorden "hyper" wat boven betekent en "stenos" dat staat voor kracht.  Hyperstheen bevat zowel ijzer als magnesium in verschillende hoeveelheden, samen met andere mineralen zoals silicium.

Prachtige glans

Hyperstheen kan, afhankelijk van de richting waarin ze worden bekeken, verschillende kleuren vertonen. Het mooiste is om ze onder het licht in uw hand te draaien. De steen vertoont dan echt zijn verschillende kleuren en intensiteiten. Meestal is dit diepbruin tot grijs met mooie glanzende lichtere tinten door de steen heen. De kleur hangt af van hoe je naar de steen kijkt. Het is onmogelijk dit effect tot zijn recht te laten komen op de foto.

Werking van hyperstheen

Hyperstheen regelt zowel de energie stromen als het denken op een meer georganiseerde manier. Zo wordt de weg vooruit duidelijker en komen oplossingen binnen handbereik. De steen helpt om te kalmeren en te aarden en is een uitstekend hulpmiddel voor diepe meditatie of innerlijke reflectie. Vanwege de kalmerende werking is de steen ook effectief bij stress situaties.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »