Robijn knuffelstenen

0
Getrommelde robijn, deze volle edelsteen kenmerkt zich door de typische robijn rode kleur en behoort net als saffier tot d korund familie.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Rode edelsteen

Robijn is een rode edelsteen en behoord tot de familie van de Korund. Heldere exemplaren zijn zeer zeldzaam en waardevol en daarom ook een geliefde edelsteen. De hardheid Robijn is 9 op de schaal van Mosch. Enkel diamanten zijn van een harder materiaal.

Vorming van robijn

Het robijn kristal vormt zich in kenmerkende zeskant waarbij de zijden vaker niet dan wel gelijke afmetingen hebben. De kristallen komen vaak in staafvorm voor, al zijn blokvormen of platte zeskant geen uitzondering. Deze robijnen zijn geheel natuurlijk en mooi glad getrommeld. Ze zijn niet doorzichtig zoals bij de populaire edelsteen variant, maar wel zeer geschikt om voor een leuk prijsje een robijn in huis te halen.

Werking van robijn

Robijn wordt gezien als een sterk stimulerende steen. Het stimuleert de bloedsomloop en daarmee ook de sensualiteit. Dit mineraal staat al eeuwen bekend als de steen voor passie, bescherming en welvaart.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »