Blauwe Sodaliet met witte calciet aderen

0
Mooie getrommelde blauwe sodaliet stenen. Gevonden in Brazilië. Een steen die inzicht geeft
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Sodaliet is een prachtig blauw mineraal met vaak witte calciet aderen. De naam Sodaliet is afgeleid van ‘Soda’ ofwel Natrium, waar het mineraal rijk aan is. Sodaliet lijkt vrij veel op Lapis Lazuli, al is de kleur iets minder diep blauw en komt er geen pyriet in voor. Sodaliet is echter wel een stuk betaalbaarder dan Lapis!

Sodaliet uit Brazilië

Als sodaliet met een UV lamp wordt beschenen licht de steen ietwat oranje op. Op diverse plaatsen in de wereld wordt Sodaliet gevonden. De bekendste vindplaatsen in Zuid Amerika zijn Bolivia en Brazilië waar ook deze stukken vandaan komen. De steen wordt vrijwel altijd als een massief gevonden. Kristallen zijn zeldzaam.

Werking van Soldaliet

Sodaliet geeft een dieper spiritueel inzicht in de waarheid en idealisme. Het helpt bij de ontwikkeling van je eigen idealen en het begrijpen van diepere filosofische betekenissen. De steen zorgt voor rust en logisch redeneren.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »