De blauwe knuffelsteen variant van tijgeroog

0
Valkenoog kent hetzelfde kattenoogeffect als tijgeroog maar is meer blauw gekleurd. In Afrika is deze steen een populair beschermingsmiddel tegen voodoo.
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Wat is valkenoog?

Valkenoog is de blauwe variant van tijgeroog. De kenmerkende goud/gele vezels van tijgeroog zijn bij Valkenoog blauw van kleur en hebben beide het kenmerkende 'kattenoogeffect'. Valkenoog wordt voornamelijk in Afrika gevonden waar het veel gebruikt wordt als bescherming tegen voodoo praktijken.

Wat is het kattenoogeffect?

Het kattenoogeffect treed op als licht weerkaatst wordt door een vezelige structuur in een mineraal. Ook andere insluitingen kunnen hier aan bijdragen. Dit effect lijkt erg op de manier waarop de ogen van katachtigen oplichten. Vandaar ook de benaming: 'Kattenoogeffect' of 'Chatoyance-effect'.

Wat is de werking van Valkenoog?

Valkenoog kent veel overeenkomsten met tijgeroog. De steen heeft echter de unieke eigenschappen om te beschermen tegen negatieve invloeden. Zo kan de steen helpen om nachtmerries te voorkomen en biedt deze bescherming tegen jaloezie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »