Versteend hout knuffelstenen

5
Versteend hout uit Madagaskar, mooie rond gepolijste stukken waar de originele houtstructuur nog zichtbaar is. 220 miljoen jaar oud!
Lees meer
Sorteren op:

Hoe ontstaat versteend hout ?

Versteend hout of fossiel hout, is een steen die ontstaan is uit bomen die onder dikke lagen vulkanisch as terecht zijn gekomen. De as bevat allerlei mineralen, die langzaam oplossen in het grondwater. Doordat de bomen niet meer in contact staan met zuurstof verrot het hout niet zo snel als normaal. Het grondwater doordrenkt de boom in de tussentijd met mineralen waar deze zich afzetten in de houtcellen. Langzaam maar zeker vergaat het hout en nemen de mineralen de plaats van de houtcellen in.Dit gaat heel langzaam waardoor de structuur van het hout perfect bewaard blijft in de mineralen.

220 miljoen jaar oud

Versteend hout bevat dan ook geen echt hout meer, maar enkel de afdruk van de boom gevormd door mineralen. Deze stukken uit Madagaskar zijn wel 220 miljoen jaar oud en zijn door rijk gekleurde mineralen opgevuld. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »