Combinatie van epidoot kristallen en prehniet

1
Donkere epidoot kristallen mixen naadloos met prachtig groene prehniet die bekend staat als de steen van de onvoorwaardelijke liefde.
Lees meer
Sorteren op:

Prehniet

Prehniet komt voor van wit tot bruin maar is het bekendst om zijn prachtige groene kleur. Dit mineraal kent een bolvormige kristalstructuur, maar wordt ook vaak als massief gevonden. Prehniet is vernoemd naar de Nederlandse kolonel Hendrik Von Prehn (1733-1785). De man was bevelhebber van de Zuid-Afrikaanse strijdkrachten. Hij was de eerste die Prehniet vanuit Zuid-Afrika naar Europa bracht.

Epidoot

Epidoot vormt mooie langwerpige kristallen die onderling met elkaar vergroeid kunnen zijn. Het mineraal heeft vrijwel altijd een groene kleur die in veel variaties voor kan komen. Van pistache tot bijna zwart. Epidoot is tevens een mineralengroep waarvan het mineraal epidoot het meest prominente lid is, maar waar ook hancockiet en epidoot-SR toe behoren.

Werking van epidoot in prehniet

De combinatie van langwerpige epidoot kristallen en helder groene prehniet vormt een krachtige samenstelling. Prehniet is de steen van de onvoorwaardelijke liefde en stimuleert de spirituele groei. Het brengt vreugde en harmonie. Epidoot werkt beschermend en helpt bij fysieke of mentale verwonding. Het mineraal kalmeert, beschermt en bewaakt. De twee mineralen hebben een versterkende werking op elkaar.

De prehniet bollen met epidoot zijn gevonden in Bendoukou, Sandare District, Kayes Region, Mali

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »