Edelstenen met een levensboom

0
Wat is de betekenis achter de levensboom en welke symbolische waarde heeft deze? Onze hangertjes zijn van (half)edelstenen en afgewerkt met een levensboom.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Levensboom kettinghangers

Onze levensboom kettinghangers bestaan uit een levensboom met hierin een (half)edelsteen verwerkt. Het Keltische woord voor 'eiken' is 'daur', hier komt het woord 'deur' vandaan. De levensboom werd als een deur naar andere werelden gezien. In heel veel culturen komt de levensboom terug. Vaak in verschillende vormen en betekenissen, maar vaak met vergelijkbare symbolische waarde.

Symbool voor verbondenheid

De levensboom heeft wortels die tot diep in de bodem reiken, waardoor deze sterk verankerd is in de aarde. De bladeren en takken strekken zich uit naar de hemel en de Zon voor de energie die omgezet wordt in voeding. De levensboom betekent dat je geen eiland bent, maar diep verbonden bent met de wereld om je heen en er afhankelijk van bent voor je vermogen om te groeien en te gedijen.

Symbool voor familie en levensloop

De levensboom symboliseert de generaties. Een boom ontspruit uit een zaadje, groeit en vertakt, ziet hoe ver hij kan gaan en creëert dan een nieuwe vrucht die leven geeft aan de volgende generatie, om opnieuw te beginnen. Als de bomen jong zijn, zien ze er vrijwel allemaal hetzelfde uit, maar naarmate ze ouder worden, weerstaan ze stormen en worden ze gehavend door de krachten van wind en water. Hun takken kunnen breken en in een andere richting teruggroeien, of juist de grond eronder zal wegslijten waardoor ze nog sterkere wortels zullen krijgen om zich vast te houden. Na verloop van tijd worden ze zeer uniek en mooi in hun excentriciteit en eigenaardigheden. Ze zijn gevormd tot fascinerende, intrigerende individuen die ontberingen en brede levenservaringen hebben doorstaan en ons hebben gemaakt tot wie we zijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »