Blog van de Barnsteen Specialist

Zelf fossielen zoeken

Zelf fossielen zoeken Het is leuk om fossielen te verzamelen, maar om ze zelf te vinden in helemaal geweldig. We hebben op de website prachtige pyriet ammonieten staan uit Buttenheim in Duitsland. Toen we in de zomer van 2019 in Duitsland waren wilden we dit wel eens met onze eigen ogen aanschouwen en ons geluk beproeven in het zoeken naar ammonieten.

Afrikaanse dinosauriërs

Afrikaanse dinosauriërs In Noord Afrika worden steeds meer fossiele overblijfselen van dinosauriërs gevonden. Met name in Noord Afrika ligt een schatkamer aan dinosaurus overblijfselen. Niet alleen tanden maar ook complete skeletten worden opgegraven. Hoe zijn deze hier terecht gekomen en waarom weten we eigenlijk zo weinig van de Afrikaanse dinosaurussen? Om hier inzicht in te krijgen moeten we eerst een stukje terug in de tijd.

Bezoek aan de Munich Show

Bezoek aan de Munich Show Eind oktober vindt de Munich show plaats, de grootste mineralen en fossielen beurs van Europa. Deze wordt gehouden in de Messe in München. Drie dagen staan in het teken van mineralen, fossielen en edelstenen. Wat mag je hier verwachten en is het de moeite om ervoor naar zuid Duitsland te rijden?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »