Mineralen, knuffelstenen en kristallen

Een mineraal is een stof die in vaste vorm in de natuur voorkomt. De meeste mineralen vormen een kristalstructuur, maar dat hoeft niet.
Lees meer

Een mineraal is een stof die in vaste vorm in de natuur voorkomt. De meeste mineralen vormen een kristalstructuur, maar dat hoeft niet.

Gesteente en chemische elementen

Mineralen komen meestal in gesteente voor, maar ook alle chemische elementen worden hiertoe gerekend. Er zijn inmiddels al meer dan 5000 soorten mineralen bekend. Veel hiervan zijn zeer zeldzaam en komen maar weinig voor. Vaak zien we dat een mineraal alleen in een klein geografisch gebied wordt gevonden Er zijn echter ook mineralen die in grote getale voorkomen en die gebruikt kunnen worden in de industrie.

Mineralen verzamelen

Al eeuwen verzameld de mens mineralen. Ze gebruiken het voor de bouw van huizen of als verzamelobject. Ook dragen we hier al duizenden jaren sieraden en amuletten van. Het is dus niet zo verwonderlijk dat men ook tegenwoordig nog graag mineralen verzameld.

Geneeskrachtige werking en edelsteen therapie

Veel mineralen kennen een geneeskrachtige of positieve werking. Edelsteen therapie is erg in opkomst, maar ook healings spirituele activiteiten winnen aan populariteit. De mens is bezig zichzelf te ontdekken en maakt hiervoor dankbaar gebruik van de schatten van de aarde.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »