Fossielen van plant of dier

Fossielen zijn overblijfselen van dieren of planten die in gesteente bewaard zijn gebleven. Ook resten die versteend zijn of afdrukken van plant en dier worden als fossielen beschouwd.
Lees meer

Welke fossielen zijn er?

Haaientanden of dinosaurus tanden zijn bekende fossielen die niet versteend zijn. Deze zijn door het omringende gesteente goed bewaard gebleven en zijn zodoende niet vergaan. Versteend hout is het bekendste voorbeeld van versteende fossielen. Het hout is in de loop van de tijd opgelost en vervangen door mineralen waardoor de structuur van het hout goed zichtbaar is gebleven. Ook afdrukken van bladeren of visjes vallen onder de fossielen.

Evolutie van de aarde

Fossielen zijn voor wetenschappers erg belangrijk als het gaat om de evolutie van de aarde. Fossielen verschaffen een mooi inzicht over de ontwikkeling van het leven op onze planeet en geeft de mogelijkheid dier- en plantensoorten te onderzoeken die al lang uitgestorven zijn. Het verzamelen van fossielen is daarom ook enorm populair. Het is een mooie manier om een stukje geschiedenis te bezitten waar je zelf ook deel van uit maakt.

Wisselend aanbod van fossielen bij de Barnsteen Specialist

Bij de Barnsteen Specialist bieden we een wisselende selectie van fossielen aan. De selectie varieert van heel oude fossielen zoals de orthoceras die 400 miljoen jaar geleden leefde tot mammoet botten van zo'n 100.000 jaar oud. Regelmatig voegen we nieuwe fossielen toe voor een divers aanbod.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »