Calate 002 meteoriet uit Chili

0
De Calate 002 is en L6 chondriet meteoriet gevonden op 1 van de droogste plaatsen op Aarde en vernoemd naar het nabijgelegen plaatsje Calate.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Meteoriet uit de Atacama woestijn

De Calate 002 meteoriet is in 2016 gevonden in de Atacama woestijn in Chili. Eén van de droogste gebieden op aarde. De naam is ontleend aan het nabij gelegen plaatsje Calate. Er zijn in de regio diverse meteorieten gevonden die allemaal de naam Calate hebben gekregen. Het onderscheid wordt gemaakt in het nummer achter de naam. In totaal zijn er 14 meteorieten in het gebied gevonden die die naam Calate 001 t/m Calate 017 hebben gekregen. Later zijn de Calate 008 t/m 010 uit de lijst gehaald, aangezien dit de zelfde meteorieten bleken te zijn als de reeds eerder geclassificeerde exemplaren.

L6 chondriet meteoriet

Van de Calate 002 is op 26 oktober 2016 in totaal 2,2 KG gevonden waarvan het meeste in kleinere gefragmenteerde stukken. De meteoriet is geclassificeerd als een L6 chondriet met een gemiddelde schokfase van S5

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »