Mars meteoriet

1
Tissint - NWA6963, Mars meteorieten te koop. Kleine fragmenten van de beroemde Tissint meteoriet die op 18 juli 2011 insloeg in de buurt van Tata in Marokko.
Lees meer
Sorteer op:
€29,50
Op voorraad

Kijk voor meer fragmenten van Mars meteorieten op: www.meteoriet.eu/mars-meteoriet/

Stenen van Mars

De beroemde Tissint meteoriet viel op 18 juli 2011 op aarde in de buurt van Tata, een oase in Marokko. Uit onderzoek is gebleken dat deze meteoriet afkomstig is van de planeet Mars! De isotopen in deze meteoriet komen overeen met de Mars atmosfeer. De Tissint meteoriet is niet de enige meteoriet waarbij vastgesteld is dat deze afkomstig zijn van Mars. Ook andere meteorieten met vaak minder sprekende namen zoals NWA6963 zijn na onderzoek geclassificeerd als afkomstig van de planeet Mars.

Hoe komen stenen van mars op aarde?

Hoe komen stenen van Mars nu eigenlijk op aarde terecht? Dit heeft kunnen gebeuren door enorme inslagen op de rode planeet. Doordat de zwaartekracht op mars veel lager ligt zijn stukken van mars weggeslagen en vervolgens weer als meteoriet op aarde terecht gekomen.

Zeldzaam materiaal

Het enige Mars materiaal dat op aarde aanwezig is komt van meteorieten, dat maakt deze stukjes extreem zeldzaam. Deze meteorieten valt in de klasse: Shergottiet

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »