Tanden van de Afrikaanse T-Rex

0
Mooie tanden van de Carcharodontosaurus. De vleesetende dinosaurus nog groter was dan de Tyrannosaurus Rex.
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

De Carcharodontosaurus was een grote vleesetende dinosaurus die ongeveer 100 miljoen jaar geleden leefden ter hoogte van het huidige Noord Afrika.

Groter dan de T-Rex

Er zijn niet veel vleesetende dinosaurussen bekend die groter waren dan de Amerikaanse Tyrannosaurus Rex. De Carcharodontosaurus was ongeveer 2 meter langer en liep net als de T-rex op zijn achterpoten en had relatief kleine voorpoten. Deze Dino wordt ook regelmatig als de Afrikaanse T-rex aangeduid.

Gekartelde snijtanden

Opvallend aan de tanden van de Carcharodontosaurus is de gekartelde en gebogen vorm. Dat maakte deze uitstekend geschikt om te snijden, maar niet om botten te kraken of een prooi lang vast te houden. Hieruit wordt afgeleid dat deze jager zijn prooi vermoedelijk een aantal keer achter elkaar aanviel om deze neer te halen.

Verschil tussen Spinosaurus en Carcharodontosaurus tanden

De spinosaurus tanden zijn cilindervormig en puntig. Deze waren prima geschikt om hun prooi vast te pakken en te houden. De Carcharodontosaurus tanden zijn juist slank, krom en gekarteld om mee te snijden en stukken van hun prooi te scheuren. Twee succesvolle maar compleet verschillende methodes van de grootste land roofdieren die ooit hebben bestaan!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »