Welke steen is dit?

Welke steen is dit?

Welke steen is dit? Is waarschijnlijk de meest gestelde vraag bij ons. Zeker als het gaat om onze knuffelstenen mixen. Hier geven de we uitleg over de meest voorkomende stenen uit onze mix zakken inclusief foto en de werking.

Inhoudsopgave

Agaat

agaatAgaat is een kwarts variant en een sub variëteit van chalcedoon. Hij kan zowel troebel als doorschijnend zijn en komt in vele kleuren voor. Kenmerkend zijn de bandpatronen die in de steen voorkomen, deze zijn ontstaan door silicium rijk water waar agaat in gevormd wordt. Agaat is een aardende en beschermende steen, hij bevordert innerlijke rust, zorgt voor een kalme en nuchtere houding en laat je angsten verdwijnen.

terug naar boven

 

Amethist

AmethistAmethist is een paarse variant van kwarts en heeft zijn typerende paarse kleur te danken door de aanwezigheid van ijzer dat door de ioniserende straling van de aarde paars is gekleurd. Amethist beschermt en zuivert, geeft je inzicht, kracht en helpt je bij het bedwingen van verslavingen. Vanwege de reinigende werking is amethist ook geschikt om een ruimte te zuiveren van negatieve energie.

terug naar boven

 

Angeliet

AngelietAngeliet is een lichtblauwe vorm van anhydriet en behoort tot de sulfaten. Het is langzaam gecomprimeerde celestien, de eigenschappen van deze 2 stenen lijken dan ook veel op elkaar. Angeliet is een engelensteen van de nieuwe tijd die bewustzijn brengt en zorgt voor spirituele groei. Het is een kalmerende steen die je in verbinding brengt met het rijk der engelen maar er wel voor zorgt dat je geaard blijft.

terug naar boven

 

Aventurijn

AventurijnAventurijn is een variant van kwarts. Aventurijn komt in veel kleuren voor. In de basis is aventurijn een kalmerende steen die je stimuleert je dromen waar te maken. Bij woede zal hij je weer tot rust brengen en bij stress biedt hij verlichting. Daarnaast brengt groene aventurijn balans in emoties, heeft de gele variant een positief effect op het libido, zorgt rood voor verhoogde vitaliteit en staat blauw erom bekend negatieve gedachten te blokkeren.

terug naar boven

 

Bloemagaat

BloemagaatBloemagaat is een type agaat met chalcedoon inclusies die een bloemachtig patroon in de steen veroorzaken. Het heeft een hardheid van 6,5-7 en werd in 2018 voor het eerst gewonnen in Madagaskar. Het staat voor persoonlijke groei, een nieuw begin, vreugde, kalmte en is een zeer aardende steen. Gebruik bloemagaat voor emotionele stabiliteit en het bevorderen van de eigenliefde. 

terug naar boven

 

Boomagaat


BoomagaatBoomagaat of dendritisch agaat is wit tot doorschijnend met groene aderen die doen denken aan de takken van een boom. Het is dan ook een steen die in verbinding staat met moeder Aarde en werkt kalmerend en ontspannend. De ideale steen voor degene die op zoek is naar zowel emotionele of geestelijke rust en balans. De steen komt enkel voor in onze trommelstenen mix.

terug naar boven

 

Carneool

carneoolCarneool is net als agaat een kwarts variant en een sub variëteit van chalcedoon. Carneool komt voor in de tinten geel tot bruin, oranje of diep rood. Een andere naam voor carneool is bloed agaat. De naam komt van het Latijnse "Carneus" wat vleeskleurig betekent. Deze steen heelt de aura en zorgt ervoor dat stress verdwijnt. Carneool maakt je vrolijk, geeft je energie en neemt de angst voor de dood weg waardoor je het leven en de dood kan accepteren.

terug naar boven

 

Bergkristal

BergkristalBergkristal is een zuivere vorm van kwarts. De naam is afgeleid van het Griekse woord `krustallos` wat ijs betekent. Vanwege de zuiverheid van deze steen wordt deze veel gebruikt om andere mineralen op te laden. Ook dient dit mineraal vaak als basis bij edelsteentherapie. Bergkristal zorgt voor balans, optimaliseert de energiestromen in het lichaam en gaat duizelingen tegen.

terug naar boven

 

Chevron amethist

Chevron amethistChevron amethist is een combinatie van amethist met witte kwarts. Door deze combinatie wordt de steen heel krachtig. Chevron amethist maakt een einde aan moeheid, geeft je energie en helpt je bij het onder controle krijgen van verslavingen. Deze combinatie voorkomt paniek en zorgt ervoor dat je in een diepe slaap kan komen. Chevron amethist is een steen met een uitzonderlijk hoge vibratie.

terug naar boven

 

Citrien gebrand

Citrien gebrandGebrande citrien is geen natuurlijke citrien, het is amethist die verhit is bij 500 graden en daardoor goudgeel is gekleurd. Deze kwarts variant geeft vitaliteit en helpt tegen depressie en zwaarmoedigheid. Hij bevordert de concentratie waardoor hij geschikt is tegen examenvrees en faalangst. Deze steen absorbeert negatieve energie en zal deze omzetten in positiviteit.

terug naar boven

 

Gele jaspis

Gele jaspisJaspis is een ondoorzichtige variant van kwarts en agaat. Door de poreuze structuur kan jaspis veel vreemde bestandsdelen opnemen, dit verklaart ook de enorme variëteit aan kleuren die jaspis kan hebben. Gele jaspis geeft wilskracht en moed. Tijdens uittreding helpt deze steen je terug te keren naar het hier en nu. Op hyperactieve kinderen heeft deze steen een rustgevend effect.

terug naar boven

 

Howliet

howlietHowliet is een van nature witte steen met grijze aderen. De steen is voor het eerst gevonden in Windsor, Nova Scotia in Canada in 1886 door de chemicus Henry How. Vaak wordt de blauw of groen geverfde howliet als turkeniet aangeboden. Howliet is een prettig kalmerende steen die helpt om stress, angst en oude emotionele pijnen los te laten. Het kan helpen om emoties te verwerken om zo rust, geluk en tevredenheid in het hier en nu te vinden.

terug naar boven

 

Jaspis breccie

jaspis breccieJaspis is een ondoorzichtige variant van kwarts en agaat. Door de poreuze structuur kan jaspis veel vreemde bestandsdelen opnemen, dit verklaart ook de grote variëteit aan kleuren die jaspis kan hebben. Jaspis breccie is de krachtigste jaspis soort. De steen geeft je wilskracht en doorzettingsvermogen en helpt bij het reinigen en stabiliseren van de aura. Verder is het een aardende steen en bevordert de natuurlijke energiestromen.

terug naar boven

 

Landschapsjaspis

LandschapsjaspisLandschapsjaspis is net als de andere jaspis soorten een ondoorzichtige variant van kwarts en agaat. Door de poreuze structuur kan jaspis veel vreemde bestandsdelen opnemen. In het geval van landschapsjaspis heeft de steen wel wat weg van landschap in vogelperspectief. Landschapsjaspis heeft een aardende werking. Hij maakt je assertief waardoor je conflicten niet meer uit de weg gaat. Landschapsjaspis brengt je onderdrukte gevoelens naar de oppervlakte.

terug naar boven

 

Limoniet kwarts (golden healer)

Limoniet kwarts golden healerLimoniet kwarts is een witte tot doorzichtige steen met gele aderen die gevormd worden door ijzerverbindingen. De combinatie van limoniet en kwarts staat ook bekend onder de naam: ‘golden healer’. Het is een steen die geschikt is voor alle vormen van healing en gaat als krachtige genezer op een zachte manier te werk. De steen helpt om onrust tegen te gaan en beter te slapen in de nachtelijke uren.

terug naar boven

 

Mahonie obsidiaan

Mahony obsidiaanObsidiaan is een natuurlijk glas dat ontstaat wanneer stroperige lava snel afkoelt en weinig water bevat. Door diverse insluitsels kan obsidiaan ook andere kleuren aannemen of patronen vormen, mahonie obsidiaan heeft insluitingen van magnetiet of hematiet die zorgen voor de bruine kleur. Obsidiaan is een aardende steen. Het houdt je met beide benen op de grond en biedt balans tussen spiritualiteit en de fysieke Aardse realiteit.

terug naar boven

 

Mookaiet

MookaietMookaiet is een combinatie van geel en rood jaspis die worden gevonden in Australië. De Aboriginals maakten al gebruik van Mookaiet en zagen het als een genezende steen. Het woord 'Mooka' betekent 'stomend water' in de oude taal. Deze stenen worden dan ook gevonden aan de 'Mooka Creek'. Mookaiet helpt bij het maken van beslissingen. De steen bevordert verder het verlangen om nieuwe ervaringen op te doen.

terug naar boven

 

Mosagaat

MosagaatDe groene kleur van mosagaat wordt veroorzaakt door insluitingen van dendrieten. Het lijkt net of er mos in de steen is gegroeid. De dendrieten kunnen bestaan uit chloriet of mangaan mineralen. Hierdoor kan de mosagaat niet alleen groen zijn maar ook rode tinten bevatten. Mosagaat zorgt voor een verbeterde concentratie en doorzettingsvermogen en heeft een diepe connectie met de natuur. De steen helpt ontspannen in drukke tijden.

terug naar boven

 

Rode jaspis

Rode jaspisJaspis is een ondoorzichtige variant van kwarts en agaat. Door de poreuze structuur kan jaspis veel vreemde bestandsdelen opnemen, dit verklaart ook de enorme variëteit aan kleuren die jaspis kan hebben. Rode jaspis werkt aardend en beschermend. Hij werkt verwarmend en voorziet het lichaam van energie. Deze steen is erg geschikt voor meditatie, hij maakt uittredingen en reizen naar andere dimensies mogelijk.

terug naar boven

 

Rode tijgeroog

kattenoogDeze rode variant van tijgeroog wordt ook wel kattenoog of stierenoog genoemd. De rode kleur is ontstaan doordat de steen blootgesteld is aan verhitting waardoor het ijzeroxide in tijgeroog is omgezet naar rode hematiet. Deze steen heeft dezelfde werking als tijgeroog, alleen het aardende gedeelte is krachtiger. De rode tijgeroog is een ondersteuner voor kinderen die gepest worden.

terug naar boven

 

Rozenkwarts

RozenkwartsRozenkwarts is een roze variant van kwarts. De roze kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van mangaan of titanium. Deze steen kan beter niet in zonlicht gelegd worden, de kleur zal hierdoor verloren gaan. Rozenkwarts staat bekend als de steen van onvoorwaardelijke liefde. Hij helpt je te vergeven en te begrijpen waardoor je liefde en begrip voor anderen ontwikkelt maar ook voor jezelf.

terug naar boven

 

Sodaliet

SodalietSodaliet is een blauw mineraal met witte of oranje calciet aderen. De naam Sodaliet is afgeleid van ‘Soda’ ofwel Natrium, waar het mineraal rijk aan is. Sodaliet geeft een dieper spiritueel inzicht in de waarheid en idealisme. De steen zorgt voor rust en logisch redeneren, hij zorgt ervoor dat je in staat bent je eigen denk- en gedragspatronen te doorbreken. Sodaliet zorgt ervoor dat je trouw blijft aan jezelf.

terug naar boven

 

Tijgeroog

TijgeroogTijgeroog is een kwarts variant in de kleuren geelbruin tot bruin en is vaak gestreept. Deze steen dankt zijn naam aan de lichtreflectie die doet denken aan het oog van een tijger. Tijgeroog wordt veelvuldig gebruikt ter verlichting van hoofdpijn of migraine door beide slapen cirkelvormig met de steen te masseren. De steen zorgt voor daadkracht, doorzettingsvermogen en evenwicht zodat je sneller je doelen kan bereiken.

terug naar boven

 

Unakiet

UnakietUnakiet is een graniet soort. De naam is afgeleid van de vindplaats, Unaka Mountains in Amerika. Unakiet is de ultieme steen om in het nu te kunnen leven. Lijkt de tijd te snel te gaan en door je vingers te slippen? Probeer een meditatie met unakiet en haal je wildste dromen naar boven. Dit helpt om het verleden los te laten en weer in het heden te leven. Unakiet absorbeert elektromagnetische stralen als hij vlak bij een apparaat geplaatst wordt.

terug naar boven

 

Wateragaat

WateragaatDeze agaatsoort uit Brazilië staat bekend als Enhydro agaat. In veel van de agaten zijn nog holtes te vinden waar soms ook vloeistoffen in gevangen zitten. Dit kan bijvoorbeeld water, maar ook petroleum zijn. De meeste van deze insluitingen zijn microscopisch klein en niet met blote oog zichtbaar. Agaat is een aardende en beschermende steen, hij bevordert innerlijke rust, zorgt voor een kalme en nuchtere houding en laat je angsten verdwijnen.

terug naar boven

 

zwarte toermalijn

Zwarte toermalijnZwarte toermalijn wordt ook wel Schorl genoemd. Schorl is in tegenstelling tot andere toermalijnen ondoorzichtig en vaak diep zwart. Deze donkere kleur dankt de toermalijn aan de vele ijzerverbindingen die in dit mineraal voor komen. Zwarte toermalijn aardt en beschermt tegen negatieve energie in al haar vormen: computerstraling, elektromagnetische straling, zwarte magie, vervloekingen, stress en spanningen.

 

Bekijk onze knuffelsteen mixen

 

terug naar boven

Belfius iDEAL Maestro Bancontact KBC MasterCard Visa Visa Electron American Express Giropay EPS PayPal
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Taal & Valuta
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...