Zeolieten zoals Stilbiet en Heulandiet

2
Zeolieten zijn een groep van waterhoudende mineralen waarvan de bekendste heulandiet, stilbiet en natroliet zijn. De mooiste zeolieten worden in Poona India gevonden.
Lees meer
Sorteren op:

Kokend mineraal

Zeoliet is de benaming voor een groep mineralen die een hoge concentratie water bevatten. De naam komt van het Griekse woord ‘zein’ dat ‘Koken’ betekend en ‘Lithos’ dat ‘steen’ betekend. Bij het verhitten van zeolieten kookt het aanwezige water er uit. Zeolieten worden vaak in vulkanisch gesteente gevormd.

Stilbiet en Heulandiet

De bekendste mineralen van de zeoliet groep zijn heulandiet, stilbiet en natroliet. Deze mineralen komen vaak in combinatie met elkaar en met apofylliet voor. Vaak wordt apofylliet door zijn hoge water concentratie als zeoliet aangeduid. Echter is de kristal structuur dermate afwijkend dat deze niet tot de zeolieten behoord.

Werking van zeoliet

Alle zeolieten werken ontgiftend en kunnen helpen bij het afkicken van drugs of alcohol. Ze zorgen dat negatieve energie verdwijnt en brengen hier positieve energie voor in de plaats. Zeolieten zijn daarom prima geschikt om in ruimtes te leggen die vrij van negativiteit dienen te blijven.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »