Muscoviet (mica) kristallen

0
Muscoviet is het bekendste lid van de mica familie met transparante lamellen en flinterdunne kristallen. Het is de ideale studie steen.
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Kleurloze Mica

Muscoviet is het bekendste lid uit de mica familie. Met zijn mooie transparante en flinterdunne lamellen is het een opmerkelijke verschijning. Tegen het licht zijn muscoviet kristallen vrij transparant en bijna kleurloos. De pseudo hexagonale kristallen worden ook wel ‘boeken’ genoemd omdat deze vrijwel altijd in papier dunne lamellen gesplitst kunnen worden.

Naamgeving muscoviet

Muscoviet heeft het vermogen om zich te splitsen in dunne transparante vellen, in enkele gevallen tot wel een meter in doorsnee. Rond 1700 werden deze vellen gewonnen in het gebied rond Moskou vervolgens als ramen te gebruiken. Deze ruiten werden "muscovy glas" genoemd. De naamgeving voor het mineraal is hier vanaf geleid.

Studie steen

Muscoviet helpt om probleemoplossend te denken met behulp van informatie uit het verleden. Het is een ideale steen bij studies. Het zelfvertrouwen kan met deze kennis worden gestimuleerd en spanningen weggenomen. Het maakt je meer bewust van het hier en nu en helpt bij het ontdekken van je spirituele kant.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »