Fossiele plant uit Solnhofen Duitsland

4
Fossiele plant gevonden in Solnhofen Duitsland van ongeveer 150 miljoen jaar oud. Behoort tot het fossiele geslacht Brachyphyllum nepos. Een zeldzaamheid in de regio.
Lees meer
Sorteren op:

Brachyphyllum nepos

Deze bijzondere fossiele plant is gevonden in de omgeving van Solnhofen in Duitsland. Dit gebied staat bekend om zijn variëteit van fossiele dieren. Fossiele planten zijn echter een zeldzaamheid. Deze plant behoort tot het naaldplanten geslacht Brachyphyllum en komt niet meer voor op aarde.

150 miljoen jaar oud

Deze plant groeide in het laat Jurassic in het Tithonien tijdvak (152 – 145 miljoen jaar geleden) ten tijde van de dinosauriërs. Grote kans dat deze op het menu stonden van een aantal grote. De plant is waar nodig gerestaureerd om het geheel mooi weer te geven

Solnhofen Duitsland

In het Altmühltal in Duitsland bevinden zich verschillende kalksteengroeves. Midden in dit gebied ligt het dorpje Solnhofen. Aan dit dorpje heeft de kalksteen uit het gebied zijn naam ontleend. In werkelijkheid bevinden zicht over tientallen kilometers kalksteengroeves. De kans om hier zelf fossielen te vinden is niet eens heel groot. Echter komen er regelmatig vondsten uit het gebied door de grote schaal van industriële winning van kalksteen. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor huizenbouw, beeldhouwkunst of als decoratiesteen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »