Natuurlijk roze mineraal

1
Rhodochrosiet staat bekend om zijn mooie zacht roze kleur. Deze typische kleur wordt veroorzaakt door een mangaan verbinding.
Lees meer
Sorteer op:
€8,50
Op voorraad

Rhodochrosiet staat bekend om zijn mooie zacht roze kleur. Deze typische kleur wordt veroorzaakt door een mangaan verbinding. In 1813 wordt er voor het eerst melding gemaakt van het mineraal Rhodochrosiet dat in Roemenië was gevonden. De mooiste Rhodochrosiet komt echter uit Argentinië, waar het mineraal al veel langer door de lokale bevolking bekend was.

Naamgeving

Rhodochrosiet is samengesteld uit het Grieks van de woorden: ‘Rhodon’ wat Roze betekent en ‘chroma’ wat staat voor kleur. Letterlijk ‘roze kleur’. In het Nederlands wordt dit mineraal ook ‘Mangaanspaat’ genoemd. Deze stukken laten een mooie gelaagde structuur zien.

Massagestenen en de werking

Deze volledig gepolijste stukken Rhodochrosiet zijn niet alleen rondom glad gepolijst, ze zijn ook plat van vorm. Dit maakt ze ideaal om bij te dragen en ook zeer geschikt voor een edelsteen massage. Vanwege de roze kleur wordt Rhodochrosiet vaak geassocieerd met de liefde. De steen heeft een beschermende functie bij overgevoeligheid en geeft compassie en mededogen.