Diverse soorten toermalijn

Diverse soorten toermalijn, groen (Verdeliet), blauw (Indigoliet) bruin (Draviet), roze (Rubelliet)
Lees meer

Hier vindt u diverse soorten en kleuren toermalijn. Toermalijn is een edelsteen die vaak in sieraden verwerkt wordt maar die ook in zijn natuurlijke vorm mooi is om te zien.

Indigioliet

Indigioliet is een blauwe toermalijn en heeft meestal een mooie lichtblauwe kleur. Echter kan de toermalijn bijna het gehele blauwe spectrum aannemen.

Meerkleurige toermalijn

De meerkleurige toermalijn heeft diverse kleuren binnen één kristal. Roze en groen zijn een populair combinatie en wordt ook Watermeloen toermalijn genoemd. Maar ook andere kleurencombinaties zijn mogelijk.

Verdeliet

Verdeliet is een groene toermalijn. Meestal is dit kristal helder tot zacht groen, maar ook zeer donkergroen komt voor.

Rubelliet

Rubeliet is een roze toermalijn. Roze is een uitzonderlijke kleur voor mineralen. Rubeliet is dan ook zeer geliefd en wordt vaak als symbool voor de liefde gezien.

Shorl of zwarte toermalijn

Shorl is de beroemde zwarte toermalijn. Door zijn diep zwarte kleur wordt deze steen vaak ingezet om straling tegen te gaan.

Draviet

Draviet is een bruine toermalijn. De naam komt van de rivier de 'Drava' die door Oosternrijk en slovenië loopt en waar het mineraal voor het eerst is gevonden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »