Melaniet de zwarte andradiet

0
Melaniet is de zwarte variant van andradiet en dankt zijn keur aan de aanwezigheid van titanium, een zeer aardende steen voor creatieve mensen.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Melaniet de zwarte granaat

Melaniet is een zwarte granaat uit de andradiet familie. De zwarte kleur wordt veroorzaakt door een hoog titaan gehalte. Melaniet staat daarom ook bekend als ‘titaan andradiet’. De kristallen zijn niet doorzichtig en zwart van kleur, al kunnen er ook gele of groene accenten aanwezig zijn in het kristal. Hoewel andradiet regelmatig voorkomt is de zwarte variant tamelijk zeldzaam.

Andradiet

Andradiet komt in de kleuren groen/olijfgroen, geel en zwart voor. Voor iedere kleur is een andere naam. Zwarte andradiet wordt ‘melaniet’ genoemd. Levendige groene andradiet ‘demantoide’ en de gele variant ‘topazoliet’. Andradiet vorm typische Hexoctahedraal kristallen volgens het kubische systeem dat we terug zien in alle granaten.

Werking van melaniet

Melaniet is een krachtige aardingssteen en een perfecte steen voor creatief werk. Het is een kristal van oprechtheid en zelfontdekking en verdrijft woede, afgunst, jaloezie en wantrouwen. Dit mineraal helpt om gevoelens los te maken die al lang op slot zitten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »