Pallasiet met ijzermantel

11
Seymchan meteoriet, prachtige pallasiet meteoriet met olivijnen in een nikkelijzer mantel
Lees meer
Sorteer op:
  • Verzonden binnen 24 uur
  • Gratis verzending vanaf: €75 NL / €95 BE
  • Echtheid gegarandeerd!

Neem ook eens een kijkje op onze speciale meteorieten website: meteoriet.eu/seymchan/

Olivijn kristallen

De Seymchan meteoriet werd voor het eerst gevonden in 1967 in Magadam Rusland. In eerste instantie werd gedacht dat het om een ijzermeteoriet ging. Echter bleek uit latere vondsten dat ongeveer 20% van de meteoriet olivijn kristallen bevat, waardoor de meteoriet als pallasiet (steen-ijzer) geclassificeerd kan worden. In deze stukken zijn de olivijn kristallen duidelijk zichtbaar in de nikkelijzer mantel.

Van een zeldzame schoonheid

Deze stukken zijn gezaagd en daarna gepolijst om de bijzondere structuur weer te geven. Pallasieten zijn zeer zeldzaam, minder dan 1% van alle meteorieten vallen in deze klasse. Deze meteorieten zijn dan ook zeer gewild bij verzamelaars vanwege de zeldzaamheid en het prachtige uiterlijk.

Bewaartips

Alle aangeboden meteorieten zijn behandeld tegen corrosie, maar dienen nog steeds met de grootste zorg bewaard te worden. Het beste kan de meteoriet in een vochtvrije omgeving gelegd worden. De meteorieten worden verzonden in een doorzichtig doosje met schuimlaag.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »