Opaal met een verscheidenheid aan kleuren

Mooie opaal met een grote verscheidenheid aan kleuren, een steen die al sinds de oudheid geliefd is.
Lees meer

Opaal edelsteen

Het woord Opaal komt van het oude indiaanse woord `Upala` dat edelsteen betekent. In het Sanskriet betekent Opaal `kostbare steen`. Aanvankelijk werd Opaal in de oudheid gebruikt om er primitieve werktuigen mee te maken, later werden er siervoorwerpen van gemaakt. Opaal werd gebruikt door de Assyriërs, Babyloniërs en de Romeinen.

Veelzijdigheid van opaal

Opaal kan veel verschillende kleuren aannemen, van helder wit melk opaal tot rood vuur opaal. Bijzonder is ook dat dit mineraal iriserend kan zijn. Dit betekend dat verschillende kleuren van de regenboog samen voor kunnen komen. Ook insluitsels zoals bij Dendriet opaal komen voor.

Werking opaal

Opaal wordt gezien als een steen die positief werkt voor de maag, spijsvertering en het hart. Het is hierdoor ook een steen die met liefde in verband wordt gebracht. Het stimuleert het aangaan van liefdevolle relaties. 

Spiritueel

Op spiritueel gebied zorgt de steen ervoor dat het leven gezien wordt als een wonder. Onderdrukte gevoelens komen vrij, je stemming wordt beter en zorgen verdwijnen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »