Georiënteerde NWA 869 chondriet meteorieten

0
De NWA 869 is een chondriet in de klasse L3-6 en is gevonden in de Algerijnse woestijn nabij Tindouf. Wij hebben de mooiste georiënteerde stukken uitgezocht.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Strooiveld van de NWA 869

Rond 2000 werd door meteorieten jagers een groot strooiveld ontdekt in de buurt van Tindouf op een onbekende locatie in de Algerijnse woestijn. Er is bijna 2000 kilo gevonden van deze steen meteoriet die de naam NWA 869 kreeg. De meteoriet is afkomstig uit de asteroïden gordel en wordt aangeduid als een klasse L3-6. De gevonden fragmenten verschillen enorm in kwaliteit. Er zijn stukken die al jaren aan het woestijnzand bloot hebben gestaan en vrijwel alle karakteristieken hebben verloren tot de zeldzamere en mooi bewaard gebleven georiënteerde meteorieten.

Wat is een georiënteerde chondriet?

Een georiënteerde chondriet (of meteoriet in het algemeen) is bedekt met een smeltkorst die voorzien is van stromingslijnen. Deze zijn ontstaan indien de meteoriet een stabiele reis door de atmosfeer heeft gemaakt waarbij de voorkant is gesmolten en dit naar achteren is gestroomd door de snelheid. In sommige gevallen zie je de opeenhoping hiervan op de achterkant van de meteoriet terug. Bij de NWA 869 zijn maar heel weinig fragmenten overgebleven waarbij dit nog zichtbaar is. We zijn dan ook blij met deze speciaal geselecteerde selectie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »