Mooie stukken Fossiele vissen uit Brazilië en USA

20
Mooie fossielen vissen gevonden in Brazilië of de Green River formatie in Wyoming
Lees meer
Sorteren op:
€19,95
Op voorraad
  • Verzonden binnen 24 uur
  • Gratis verzending vanaf: €75 NL / €95 BE
  • Echtheid gegarandeerd!
  • Verzonden binnen 24 uur
  • Gratis verzending vanaf: €75 NL / €95 BE
  • Echtheid gegarandeerd!

125 Miljoen jaar oude Braziliaanse vissen

De visjes uit Brazilië leefden in de krijtperiode en zijn ongeveer 125 miljoen jaar oud. Ze zijn gevonden in de kalksteen groeves van Nova Olinda in Brazilië. In de groeves wordt voornamelijk gelamineerd kalksteen gewonnen, dit zijn dunne platen die gebruikt worden als tegels. De

45-50 miljoen jaar oude Amerikaanse vissen

De vissen uit de Eocene afzetting van Green River Wyoming zijn tussen de 45 en 50 miljoen jaar oud. In het Eoceen wat hier een enorm uitgestrekt meer waar veel leven in voor kwam. Door regenperiodes en droge periodes werd er op de bodem van het meer per jaar steeds een laagje sediment toegevoegd. Er is 6 miljoen jaar aan onafgebroken sediment gevonden. Tussen het sediment konden visjes maar soms ook andere dieren zoals garnalen bewaard blijven. Door de sedimentaire afsluiting kon het karkas niet ontbinden en kreeg het de kans om te fossiliseren. Wyoming staat bekend om zijn grote diversiteit aan fossielen en de hoge kwaliteit waarin deze bewaard zijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »