Citrien kristallen, gepolijste stenen en kettinghangers

21
Citrien is de zeldzame gele doorschijnende vorm van kwarts. Mooie geslepen punten met citrien en rookkwarts, knuffelstenen en kettinghangertjes.
Lees meer
Sorteren op:
  • Verzonden binnen 24 uur
  • Gratis verzending vanaf: €75 NL / €95 BE
  • Echtheid gegarandeerd!
  • Verzonden binnen 24 uur
  • Gratis verzending vanaf: €75 NL / €95 BE
  • Echtheid gegarandeerd!

Citrien is een gele doorschijnende variant van kwarts. De gele kleur wordt veroorzaakt door sporenelementen waarbij vooral tweewaardig en driewaardig ijzer een rol spelen.

Zeldzame citroen kwarts

Citrien is een gele doorschijnende variant van kwarts. De gele kleur wordt veroorzaakt door sporenelementen waarbij vooral tweewaardig en driewaardig ijzer een rol spelen. Citrien is de meest zeldzame kwartssoort en is één van de weinige edelstenen die in natuurlijk geel voorkomen. De steen is vanwege de kleur vernoemd naar citroenen. Echter is natuurlijk citrien eerder vaal geel met donkerdere tinten dan citroengeel.

Bewerking van citrien

Citrien wordt ook wel verhit voor een mooiere gele kleur, vaak ontstaan er dan ook rode tinten. Door het verhitten van amethist creëert men ook citrien al geeft dit voornamelijk een donkere meer bruine kleur.  Er wordt dan gesproken van gebrande citrien, of gebrande amethist. Op deze pagina vindt u veel natuurlijke citrien al dan niet gecombineerd met rookkwarts.

Eigenschappen van citrien

Citrien heeft de volgende eigenschappen: Fysiek zorgt citrien voor energie en versterking van het lichaam. Emotioneel voor levensvreugde en emotionele balans.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »