Fossiele garnalen uit Solnhofen Duitsland

2
Fossiele garnaal uit het late Jura (161-145 miljoen jaar oud). Gevonden in de beroemde kalksteen groeves rond Solnhoffen Duitsland.
Lees meer
Sorteren op:

161-145 miljoen jaar oud

Deze garnalen leefden in het late jura zo’n 161-145 miljoen jaar geleden in het huidige Duitsland. Ze leefden in een lagune die regelmatig van de zee werd afgesloten. Het hoge zout gehalte in zowel het water als het sediment heeft er voor gezorgd dat overleden dieren goed bewaard konden blijven en fossiliseerden.

Solnhofen Duitsland

In het Altmühltal in Duitsland bevinden zich verschillende kalksteengroeves. Midden in dit gebied ligt het dorpje Solnhofen. Aan dit dorpje heeft de kalksteen uit het gebied zijn naam ontleend. In werkelijkheid bevinden zicht over tientallen kilometers kalksteengroeves. De kans om hier zelf fossielen te vinden is niet eens heel groot. Echter komen er regelmatig vondsten uit het gebied door de grote schaal van industriële winning van kalksteen. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor huizenbouw, beeldhouwkunst of als decoratiesteen.

Afmeting

Deze mooie plaat met fossiele garnaal heeft een gewicht van 2088 gram en een afmeting van 20 x 24 x 1,5 cm. De standaard wordt meegeleverd.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »