Shangaan amethist kristal

5
Bijzondere kristalvormen van amethist en rookkwarts uit de Chibuku mijn in Zimbabwe. Wordt gezien als een meester healer kristal.
Lees meer
Sorteren op:

Chibuku mijn

Deze kristallen zijn recentelijk gevonden in de Chibuku mijn in Zimbabwe en zijn vernoemd naar het Shangaan-stammengebied waarin de mijn zich bevindt. De kristallen kenmeren zich door de prachtige kristalvormen. Zo zijn dubbeleinder en scepters niet ongewoon. Vaak komt het kristal voor in een combinatie van amethist met rookkwarts en zijn er ook sporen van hematiet in terug te vinden. In de meer zeldzame gevallen komen er zelfs bubbels van water of petroleum in voor die enhydro’s worden genoemd.

Ethisch gewonnen

De shangaan amethist wordt door de lokale bevolking opgegraven. Hier gelden een aantal specifieke regels die door het stamhoofd zijn ingesteld om de natuur waarin ze gevonden worden te beschermen. Zo moeten er 5 bomen terug geplant worden voor iedere boom die omgehakt wordt en dient ieder gat dat gegraven wordt weer opgevuld te worden.

Elestiaal kwarts met vrouwelijke energie

De shangaan amethist is een elestiaal kwarts met natuurlijke lijnen en lagen in het kristal. Het herbergt een sterke vrouwelijke energie die het zelfvertrouwen en de persoonlijke kracht naar boven brengen. Het kristal wordt gezien als een meester healer die zorgt voor persoonlijke transformatie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »