Fossielen van de wolharige neushoorn

49
Fossielen van de wolharige neushoorn, deze grote grazers leefde tot 10.000 jaar geleden samen met de Wolharige Mammoet.
Lees meer
Sorteren op:
  • Verzonden binnen 24 uur
  • Gratis verzending vanaf: €75 NL / €95 BE
  • Echtheid gegarandeerd!
  • Verzonden binnen 24 uur
  • Gratis verzending vanaf: €75 NL / €95 BE
  • Echtheid gegarandeerd!

Leefgebied van de wolharige neushoorn

De Wolharige Neushoorn verscheen zo'n 350.000 jaar geleden voor het eerst en stierf ongeveer 10.000 jaar geleden uit. Er zijn fossiele overblijfselen ontdekt in Europa en Azië. Het leefgebied was vergelijkbaar met die van de wolharige mammoet, echter hebben ze nooit de oversteek over de Beringstaat naar Amerika gemaakt.

Dieet

De Wolharige neushoorn was een herbivoor die graasde op gras, kleine struiken, korstmossen en mossen. Met zijn grote kiezen vermaalde hij zijn voedsel. 30.000 jaar oude afbeeldingen gevonden in grotten in Frankrijk doen vermoeden dat de eerste mensen op de wolharige neushoorn jaagde.  

Lengte en gewicht

De Wolharige neushoorn kon een lengte tussen de 3 en 3,8 meter bereiken en woog maar liefst tussen de 2 tot 3 ton. Ze hadden 2 hoorns waarvan de voorste tot wel 1 meter lang kon worden. Daarmee konden zij zich tegen hun vijanden beschermen. De vacht bestond uit dichte zachte onderharen en lange stugge bedekkende haren. 

Wolharige neushoorn

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »