Natuurlijk Turquoise mineraal uit Perzië

0
Turkoois is het blauw groenige mineraal waar de kleur turquoise naar vernoemd is. Al meer dan 2000 jaar geleden werd de eerste turkoois in Perzië gedolven.
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Turkoois is het blauw groenige mineraal waar de kleur turquoise naar vernoemd is. Al meer dan 2000 jaar geleden werd de eerste turkoois in Perzië gedolven. De steen was al snel geliefd in sieraden en amuletten vanwege de prachtige kleur.

Naamgeving van Turkoois

De naam Turkoois is verleend aan het land ‘Turkije’. Vanuit Perzië werd het mineraal via Turkije naar Europa verscheept. Ironisch genoeg is er in Turkije zelf nog nooit Turkoois gevonden. Door zijn opvallende kleur werd de steen al snel naamgever aan de kleur Turquoise.

Vindplaats

Deze stukken komen uit Iran (het voormalige Perzië) en zijn met de hand rondom gepolijst en afgevlakt aan 1 kant. Dit is de originele kleur van de steen! Vaak wordt witte howliet turquoise geverfd en als dusdanig verkocht. Dit is de echte Turkoois!

Werking van Turkoois

Turkoois is een beschermende steen en zorgt er voor dat je een gelukkiger gevoel ervaart door beter in evenwicht te zijn. Ook heeft het een positieve invloed op de creativiteit. Let op dat de steen vanwege zijn poreuze structuur makkelijk andere stoffen op neemt. Het is beter de steen niet te reinigen met water of schoonmaakmiddelen om verkleuring te voorkomen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »