Aquamarijn kettinghangertjes

1
Aquamarijn is de Zee blauwe variant van Beril. Al eeuwen een geliefde edelsteen en beschermer van zeevaarders.
Lees meer
Sorteren op:
€12,95
Op voorraad

De naam aquamarijn komt van het Latijnse: ‘Aqua Marinus’ wat ‘Water van de zee’ betekend. Een heel toepasselijke naam voor een mineraal dat de kleuren van de oceaan draagt.

Familie van de Smaragd

Aquamarijn is een variëteit van Beril. Groenblauwe tot lichtblauwe berillen worden aquamarijn genoemd. In de zelfde familie komt ook de Smaragd (groen) en de goudberil (geel) voor. In het Christendom wordt de aquamarijn geassocieerd met Maria en worden afbeeldingen vaak met deze edelsteen versierd. De Aquamarijn op deze pagina is gevonden in Brazilië en heeft een natuurlijke kristalvorm.

Zeemeermin Legende

De legende zegt dat Aquamarijn afkomstig was van zeemeerminnen en zou leiden tot onvoorwaardelijke liefde. Zeevaarders droegen de steen om zich te beschermen op hun gevaarlijke reizen waar deze tevens zou helpen tegen zeeziekte.

Werking van Aquamarijn

Van Aquamarijn wordt gezegd dat deze edelsteen helpt bij het spreken. Dit kan openbaar spreken zijn of jezelf uitspreken. Tevens is het een ideale reissteen en helpt het bij vliegangst of angst voor water. Als liefdessteen is aquamarijn de helper bij het vinden van harmonie tussen personen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »