Fossielen schelp van een nautilus

0
Mooie nautilus schelpen van miljoenen jaren oud. De nautilus is een nog levend fossiel. Het dier bestaat al 500 miljoen jaar in vrijwel onveranderde vorm.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Levend fossiel

De nautilus is een nog levend fossiel. Het dier bestaat al 500 miljoen jaar in vrijwel onveranderde vorm. 200 miljoen jaar geleden waren de hoogtij dagen van de nautilus toen er talrijke soorten over de gehele wereld voorkwamen. Vandaag de dag zijn er nog zes soorten bekend die in voornamelijk tropische oceanen leven.

Schelp voor bescherming

De nautilus is familie van de inktvis en bouwt zijn schelp voor bescherming. Deze fossiele schelpen zijn miljoenen jaren oud en doorgesneden om een inkijk te geven in de structuur van de kamers waarbij steeds een grote kamer wordt gebouwd tijdens de groei van het diertje die altijd in de laatste woont.

Naamgeving

De naam komt van het Griekse ‘Nautilos’ wat ‘zeiler’ betekend en heeft waarschijnlijk te maken met de manier waarop de nautilus zich met zijn tentakels door het water beweegt. Deze exemplaren zijn in Madagaskar gevonden en honderden miljoenen jaren oud.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »