NWA 4502 - CV3 meteoriet

0
Donkere meteoriet met de oorspronkelijke bouwstenen van ons zonnestelsel. De NWA 4502 is een CV3 chondriet uit Algerije.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Donkere meteoriet

De NWA 4502 (officiële naam) is in 2005 in Algerije gevonden. In totaal is er zo’n 100 kg van deze meteoriet op Aarde neergekomen. De meteoriet is donker van kleur en het oppervlak is door het woestijnzand van Algerije mooi gepolijst. Het meest opvallende aan deze meteoriet zijn de grote chondrules die aanwezig zijn.

Koolstof houdende meteoriet

De NWA 4502 is een koolstof houdende chondriet in de klasse CV3. Dit betekend dat de meteoriet een koolstof houdende steen meteoriet is met grote en duidelijk zichtbare chondrules tot enkele millimeters die ongeveer 45% van de meteoriet beslaan. De chondrules zijn omgeven door stollingsranden.

Bouwstenen van ons zonnestelsel

Chondrules zijn ronde korrels die als eerste ontstonden na het afkoelen van het zonnestelsel. Alles uit het zonnestelsel is hier uit opgebouwd. Ze worden gezien als de oorspronkelijke bouwstenen ofwel het oer materiaal van het zonnestelsel. Deze meteoriet bevat nog de bouwstenen van ons zonnestelsel in de oorspronkelijke vorm!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »