Gesmede meteoriet messen

0
Prachtige met de hand gesmede messen met een combinatie van Aards staal gecombineerd met een Campo del Cielo ijzermeteoriet
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Hand gesmeed

Deze messen zijn met de hand gesmeed en bestaan uit een combinatie van Aardse en buitenaardse metalen. Dit maakt het unieke verschil tussen het donkerdere staal en de lichtere nikkelhoudende meteoriet strepen op het blad. Voor het handvatten zijn diverse soorten hout gebruikt.

Het proces

De ijzermeteorieten worden platgeslagen en tussen twee stalen platen gestopt. Je hebt dan een soort hamburger met een stalen broodje en een burger van meteoriet. Dit gaat in het vuur om te ‘wellen’ hierbij versmelten de metalen met elkaar. Na dit proces wordt het geheel plat geslagen en gevouwen. Dit gebeurt 2 keer zodat er 12 lagen ontstaan. De opbouw ziet er dan als volgt uit:

Meteoriet mes van de Campo del cielo

Vervolgens worden de messen gescherpt en het houten handvat bewerkt en gemonteerd. Van leer worden de foedralen (hoesjes) uitgesneden en met de hand genaaid. Hierna is het unieke meteoriet mes klaar.

Campo del Cielo meteoriet

Voor dit mes is een meteoriet van de Campo del Cielo gebruikt. Deze enorme ijzermeteoriet sloeg ongeveer 5.000 jaar gelden in op Aarde. In de atmosfeer brak de meteoriet uiteen en kwam over een  gebied van 60 km2 neer. Naast ijzer bestaat de meteoriet voor 6,67% uit nikkel.  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »